Sinnesliklatten

Hytte i Sirdal med utsikt mot Ålsheia.

Tomten ligger i en nordvendt skråning. På oppsiden av tomten mot sør ligger sommerveien. Mot nord er det utsikt mot slalåmbakken i Ålsheia og mot fjellene på motsatt siden av dalen.

Målet har vært å plassere hytten slik at det blir gode og usjenerte uterom mot sør. Samtidig har det vært et ønske å kunne nyte utsikten mot nord fra oppholdsarealer inne.

Hytten er plassert vendt mot utsikten og har samme retning/orientering som nabo hytten, parallell forskjøvet i forhold til denne. Dette sikrer både utsikt og gode solforhold på tomten, samt hensyn til nabohytten. Uteplassen ligger på sørsiden motsatt nabohytten og oppholdsrommet er plassert lengst vekk fra naboen. Hytten ligger tilnærmelsesvis parallell med høydekotene. Pga fall på terreng ligger oppholdsrom 700mm lavere og gir ekstra høyde i deler av dette rom.

Hovedideen har vært å utforme en slank hytte med sadeltak som har en presis form og som samtidig faller naturlig inn i landskapet. I tillegg til hytten er det planlagt en anneks og en bod på tomten. Hytten inneholder oppholdsrom, bad og 2 soverom. I annekset er det 2 soverom og bad. I boden er det plass til ski mm. På bodens nordøst vegg er det integrert en nisje til oppbevaring av ved.

Det er arbeidet med inntrukne partier i alle byggene. Disse gir rom for å kunne sitte beskyttet i husveggen og nyte solen. I forbindelse med annekset er det i tillegg bygget et halvtak i tre som gir le for vær og vind. Her kan en nyte den siste kveldssol.

Materialer:

Yttervegger kles med liggende fasademateriale delvis i stein og tre. Steinen er en håndlaget stein i tegl som henges opp på fasaden med overlegg slik at det oppnås et fasadeuttrykk som minner om vestlandspanel. Fasadeuttrykket vil samtidig gi et naturlig, rustikk og vakkert uttrykk som tar opp i seg fargeskalaen som en finner i naturen rundt.

Alle inntrukne partier kles med oljet trekledning.